Bralni krožek v Knjižnici Brežice

Krožek poteka vsak 1. in 3. četrtek v mesecu, ob 10. uri, v Knjižnici Brežice. Udeleženci krožka s svojimi pobudami in zanimanji soustvarjajo krožek in se na urah bralnega krožka pogovarjajo o knjigah, ki so kakovostne in berljive.

Bralni krožek priporoča NOVO

Bralni krozek priporoca 3. del.pdf (1.7 MiB)

Bralni krožek LASTOVKE v Domu upokojencev Brežice

Knjiga je lahko naša sopotnica vse življenje, če jo sprejmemo in si zanjo vzamemo čas. Z branjem in prepevanjem si človek krajša čas in bistri misli. Polepšati čas starejšim občanom, ki prebivajo v Domu upokojencev Brežice, je poglavitni namen bralnega krožka. Bralna skupina Lastovka se srečuje vsak četrtek v prostorih doma ob poslušanju literature vseh zvrsti, a predvsem slovenskih avtorjev, katerih tematike in literarno okolje sta poslušalcem bližja. Srečanja so prepletena z branjem in pogovorom o besedilu ter o vsem tistem, kar jim je prebrano priklicalo v spomin. Vsem, ki želijo brati tudi v prostem času, izven naših srečanj, pa priskrbimo želeno literaturo.

Razstave

Prirejamo tematske razstave, s katerimi opozarjamo na pomembnejše dogodke, ki so povezani s knjigo in knjižnimi nagradami. Razstavljene so tudi novosti in leposlovje slovenskih avtorjev.

tl_files/FotoGalerije/Leposlovje/IMG_0315.jpg

Prostor za tiho delo

Prostor za tiho delo lahko uporabljajo vsi obiskovalci knjižnice. Namenjen je študiju in branju gradiva. Pred pričetkom uporabe mora član knjižničarju predložiti člansko izkaznico, uporabnik pa veljaven osebni dokument.

 

tl_files/FotoGalerije/Fotografije Knjiznice Brezice/Prostor za tiho delo/29.jpg

Bralni projekt POSAVCI BEREMO SKUPAJ

KAJ?
Posavci beremo skupaj je skupni nastop knjižnic Posavja na področju bralne kulture. Z združenimi močmi in širšim pristopom bralnega obzorja želimo v sklopu tega projekta našim bralcem ponuditi izbor kvalitetnejšega leposlovja, v katerem so enakovredno osvetljeni tako naši kot tuji literarni ustvarjalci.

KJE in KDAJ?
Bralni projekt poteka na vseh enotah Knjižnice Brežice, Valvasorjeve knjižnice Krško in Knjižnice Sevnica od 21.3 do 20. 11. 2015.


KAKO?
Vsaka enota predlaganega leposlovja je opremljena s knjižno kazalko, na katero bralci vpišejo svoje podatke in po želji tudi mnenje o prebrani knjigi. Knjižne kazalke se oddajo knjižničarju pri izposojevalnem pultu. Bralci, ki bodo prebrali 5 knjig s seznama, bodo ob zaključku projekta prejeli knjižne nagrade.

KDO?
Z bralnim projektom nagovarjamo vse bralce – počitniške, sladokusce, zahtevne in manj zahtevne. Prepričani smo, da lahko na seznamu vsak najde sebi primerno knjigo.