Vrtec na obisku

-

Obiskali nas bodo otroci in vzgojiteljice iz skupin Duhci, Muce in Levčki iz Vrtca Mavrica Brežice. Knjižničarka jim bo prebrala pravljico in jih popeljala v čudoviti svet domišljije.

Pojdi nazaj

December 2017

(Petek)
10:00 - 11:20

Prvošolčki na obisku

Na mladinskem oddelku Knjižnice Brežice nas bodo obiskali prvošolčki iz Osnovne šole Brežice. To je oblika knjižne in knjižnične vzgoje za najmlajše učence. Obisk vključuje predstavitveni ogled knjižnice, spoznavanje različnih poučnih knjig in neknjižnega gradiva, primernega njihovi starosti. Pogovorimo se o ravnanju s knjigami in o obnašanju v knjižnici. Obisk pa popestrimo s pravljico in ugankami.

 

Mini Bologna

Razstava mladinskih knjig v tujih jezikih je otrokom namenjena kot informacija o obstoju tujejezičnih kultur, jezikov in pisav. Obiskali nas bodo učenci 6. razreda Osnovne šole Brežice.

(Nedelja)
14:00 - 15:00

Odprtje KNJIGOBEŽNICE - izmenjevalnice in izposojevalnice knjig na prostem

(Ponedeljek)
07:45 - 09:00

Rastemo z e-viri in Čarobni svet preteklosti

Učenci Osnovne šole dr. Jožeta Toporišiča Dobova in Osnovne šole Kapele se bodo v Knjižnici Brežice udeležili kviza Čarobni svet preteklosti, ob tem pa spoznali še uporabo e-knjig in e-virov.

(Torek)
16:30 - 18:00

Pravljica z ustvarjalnico

(Sreda)
08:00 - 10:00

Rastemo z e-viri

Učenci Osnovne šole Artiče bodo v Knjižnici Brežice spoznali uporabo e-knjig in e-virov.

(Četrtek)
18:00 - 19:30

Festival Brati gore 2017: V eni roki nosim sonce, v drugi roki zlati smeh

(Ponedeljek)
10:00 - 11:00

Druženje s Prešernom v Domu upokojencev Brežice

Knjižničarka Andreja, zaposleni ter stanovalci Doma upokojencev Brežice bodo v prostorih doma pripravili decembrsko druženje, katerega rdeča nit bo doktor Fig - France Prešeren.

Delavnica: Izdelajte si svoj unikatni nakit z Mihaelo Kežman

(Sreda)
09:30 - 10:30

Knjižničarka na obisku

Knjižničarka bo obiskala vrtčevske otroke na Bizeljskem. Prebrala jim bo pravljico in predstavila Bralno mavrico - bralni program za najmlajše.

Bralno-pogovorno o Romuniji (bralni krožek za odrasle)

(Četrtek)
09:00 - 09:50

Kekčeva bralna pot - VDC

Na mladinskem oddelku Knjižnice Brežice nas bodo obiskali varovanci VDC Brežice.

Vrtec na obisku

Obiskali nas bodo otroci in vzgojiteljice iz skupin Duhci, Muce in Levčki iz Vrtca Mavrica Brežice. Knjižničarka jim bo prebrala pravljico in jih popeljala v čudoviti svet domišljije.

Predavanje VSEMU SI KOS! (za zaprto skupino)

Predavanje z naslovom VSEMU SI KOS! bosta za dijake 4. letnikov brežiških srednjih šol združeno izvedla Simon Mičić (avtor knjige Deček s tatujem na srcu) in Suzana Štravs (avtorica knjige Ljubezen v nevihti in moški s tatujem na srcu).

Simon bo predstavil svojo izkušnjo, skupaj s Suzano pa pot, kako sta težave prebrodila. Suzana v knjigi večkrat izpostavi odnos z otrokoma v vsej tej vihri, kako sta ju s partnerjem vključevala v dogajanje ... ter pomen pogovora (tako partnerjev med sabo kot pogovora staršev z otroki).

 

(Sobota)
08:00 - 12:00

Božiček na brežiški tržnici