Časi, ko smo se izšolali, šli v službo in tam preživeli celotno delovno dobo, so že davno minili. Danes se je potrebno izobraževati in izpopolnjevati ves čas, saj nas v to enostavno prisili napredek. Prav računalništvo je eno izmed področij, katerega napredek je tako hiter, da mu nihče ne more zares slediti. Tudi najboljši se morajo stalno izpopolnjevati in izobraževati.

Vedno več informacij je dostopnih preko svetovnega spleta. Nekatere celo samo tako. V Knjižnici Brežice tako poleg bralnega opismenjevanja že od leta 2009 sistematično izvajamo tudi informacijskega.

 

Brezplačna delavnica POVEŽI, NALOŽI, BERI ... E-KNJIGE

Udeleženci na brezplačni delavnici spoznajo COBISS, BIBLOS ter portal DOBREKNJIGE.SI. Seznanimo jih z Mojo knjižnico ter po potrebi uredimo geslo, ki ga potrebujejo za dostop do te storitve in postopoma preidemo na sodoben, privlačen in uporabniku prijazen način branja - brezpapirno branje oziroma branje z ekrana. Ustvarimo si Adobe ID-račun - unikatno uporabniško ime, ki ga ustvarimo samo enkrat in nato uporabljamo na vsaki povezavi, na kateri želimo brati e-knjge.

Delavnica je brezplačna.

Zbiramo prijave za predhodno razpisani termin.

 

Izvajalki: mag. Sabina Stanič in Simona Kene