Boštjan Videmšek, Samo Rugelj in knjiga Plan B

V april, mesec knjig(e), smo letos zaradi epidemioloških razmer vstopili z začasnim zaprtjem knjižnice. Dogajanje smo tako prestavili v spletno okolje in v sodelovanju s splošnimi knjižnicami Dolenjske, Bele krajine in Posavja v četrtek, 1. aprila 2021, ob 18. uri za naše člane in uporabnike ter širšo javnost pripravili spletni literarni pogovor. Z novinarjem Boštjanom Videmškom se je o njegovi knjigi Plan B, klimatskih spremembah in pionirjih boja s podnebno krizo pogovarjal Samo Rugelj, odgovorni urednik pri založbi UMco. Pogovoru lahko prisluhnete na YouTube kanalu Knjižnice Pavla Golie Trebnje. Slednja je namreč bila gostiteljica tokratnega dogodka.

Boštjan Videmšek je sicer dolgoletni novinarski poročevalec s kriznih žarišč in sodelavec številnih tujih časopisov, revij in spletnih portalov ter avtor treh odmevnih družbeno angažiranih knjig o svetovnih kriznih žariščih. To so Vojna terorja: deset let po 11. septembru, Upor: Arabska pomlad in evropska jesen ter Na begu. Je tudi soavtor tekaško izpovedne uspešnice Ultrablues. Našteto je na voljo za izposojo in nadaljnjo obravnavo tudi v naši knjižnici.

Pomladni cikel naših skupnih spletnih dogodkov je tako zaključen. Z združenimi močmi nadaljujemo zopet jeseni. Vas pa vabimo k (ponovnemu) ogledu že izvedenih vsebin.

 

Mateja Kus, odnosi z javnostmi

Pojdi nazaj