Delavnica »Prihajajoči advent«

Prve snežinke v novembru so nakazale, da je zima že skoraj tu. Zimski meseci zraven snega in ostalih zimskih radosti prinašajo tudi božične in novoletne praznike. Prazniki niso le odraz veselja, polnih miz dobrot in daril, ampak tudi lepo okrašenih domov.

Na zadnji novembrski dan smo se v Knjižnici Brežice zbrali, da bomo ustvarjali adventne izdelke, ki nam bodo dodatno polepšali naše domove in ustvarili decembrsko praznično vzdušje.

Iz zelenja in naravnih materialov, kot so cipresa, storži, šibe, mah, omela (ti postajajo pri potrošnikih ponovno zanimivi), so pričeli nastajati izdelki. Vsak je ustvarjal zase in ob pomoči nas ali kar najbližjega soseda. Lepljenje, ovijanje, okraševanje in druge tehnike so vse bolj prinašale vidne rezultate.

Ustvarili smo zanimive izdelke, ki nam bodo polepšali naše domove ter s tem poskrbeli, da zimski dnevi ne bodo dišali zgolj po prazničnih dobrotah iz kuhinje.

Adventna delavnica je bila letos lepo obiskana. Udeleženci in organizatorji smo si bili enotni, da se ponovno vidimo naslednje leto, saj ustvarjanja in izmenjave idej ni nikoli preveč.

 

Andreja Kos, bibliotekarka

Pojdi nazaj