Dr. Aleksander Zadel o tem, da znanje in modrost nista samoumevni dobrini

Začetek novembra smo splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja pospremile s še zadnjim skupnim spletnim dogodkom letošnjega leta. V četrtek, 4. novembra 2021, ob 18. uri smo svoje člane, uporabnike in sledilce nagovorili s predavanjem dr. Aleksandra Zadela o tem, da znanje in modrost nista samoumevni dobrini.

Živimo v časih, ko je odgovor na skoraj vsako vprašanje dostopen z nekaj kliki. Zakaj bi se torej učili in študirali, skratka pridobivali znanje, če ga ves čas nosimo s seboj v žepu in je dostopno v trenutku, ko ga potrebujemo? Preradi pozabljamo, da naše vedenje izvira iz znanja, ki ga nosimo v sebi, ne v našem hlačnem žepu. Razumeti življenje je poseben izziv. Razumeti sebe morda še večji. Kako se odpraviti na pot k sebi, kljub oviram na poti, ki jih predstavljajo instant znanje, svete resnice in prepričljivi guruji? Odgovorom na ta in mnoga druga vprašanja lahko prisluhnete na YouTube kanalu Ljudske knjižnice Metlika, gostiteljice tokratnega dogodka.

Dr. Aleksander Zadel je psiholog in specialist klinične psihologije, direktor Inštituta za osebni razvoj C.A.R. (Corpus Anima Ratio), soustanovitelj zaposlitvene agencije Competo in ne nazadnje oče štirih otrok. Na Univerzi na Primorskem je soustanovil Oddelek za psihologijo. Svetuje domačim in tujim podjetjem, predvsem pri projektih razvoja tehnik vodenja, motivacije, kadrovske politike in razvoja osebnih ter vodstvenih potencialov zaposlenih. V svojih knjigah Dva obraza enega sveta in Tretji obraz ter s predavanji po šolah pomaga staršem in skrbnikom razumeti, kaj lahko preko vzgoje nudijo otrokom, da bodo odrasli v odgovorne, samostojne in samozavestne osebe.

Kakor že zapisano je cikel naših skupnih spletnih dogodkov v letu 2021 s tem zaključen. Z združenimi močmi splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja nadaljujemo zopet v prihodnjem letu. Vas pa vabimo, da nas spremljate.

 

Mateja Kus, bibliotekarka

Pojdi nazaj