Festival Dojiva se 2021 v Brežicah

V svetovnem tednu dojenja, od 2. do vključno 6. avgusta 2021, smo obiskovalce na strokovnem oddelku Knjižnice Brežice nagovarjali z razstavo knjig, ki so jih organizatorke Festivala Dojiva se prepoznale kot ustrezne in podporne nosečnosti, porodu ter starševstvu. V soboto, 7. avgusta 2021, pa smo z njimi in drugimi informacijami nagovarjali obiskovalce Festivala Dojiva se 2021 v Brežicah, ki je med 9. in 12. uro potekal v prijetnem okolju parka pri knjižnični stavbi. Dogajanje je bilo namenjeno staršem in bodočim staršem, ki jih zanima zgodnje obdobje otroka ter njegov razvoj.

V senčki dreves so bile na voljo za klepet tri mame: Veronika Fabeković, Mateja Kilar in Maja Trupi. Slednja, inštruktorica masaže dojenčkov, je obiskovalcem dogodka predstavila masažo dojenčkov po metodi IAIM. Zbrani so si lahko ogledali pralne plenice in trakove za nošenje dojenčkov. S tematskimi bralnimi namigi pa smo bili v Mamini bralni zakladnici prisotni tudi mi – brežiški knjižničarji.

Organizatorke dogodka so pripravile še lepe misli in tatuje ter v uporabo predale najnovejše vodnike Zaupam si. Otroci so uživali na igralih in pihali milne mehurčke, dogajanje pa je ta dan potekalo še v 21 drugih krajih po Sloveniji.

 

Mateja Kus, bibliotekarka

Pojdi nazaj