Gledališka predstava Čebelica Debelica v Knjižnici Brežice

Knjižnica Brežice že vrsto let organizira v počastitev Dneva slovenskih splošnih knjižnic, ki je 20. novembra, gledališko predstavo za najmlajše. Letos je bila to Čebelica Debelica v izvedbi gledališča Ku-Kuc.  V dopoldanskem času so si predstavo v Prosvetnem domu ogledali učenci drugih in tretjih razredov brežiške občine. Popoldanska predstava, ki je bila odigrana v Dvorani Savice Zorko v Knjižnici Brežice, pa je bila namenjena otrokom od tretjega leta dalje.

V predstavi, ki je bila polna humorja, glasbe in zvočnih efektov so otroci ves čas aktivno sodelovali, ter spoznali, kako pomembno se je vse življenje učiti in kako lepo je, če  pomagamo prijateljem. Ob prigodah čebelice Debelice, smo se zabavali dobre pol ure.

Predstava se je vsebinsko lepo navezala na naslednje jutro,  18. novembra, ko se je v slovenskih vrtcih in šolah izvajal projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je poleg kruha, mleka in jabolka vseboval tudi slovenski med.

Ob koncu dneva smo bili zadovoljni vsi, saj je bil za nami uspešen dan. Zaradi pozitivnega odziva in velike udeležbe si organizatorji želimo, da tudi v bodoče  otrokom omogočimo kakovostne predstave.

 
Vera Muha, Bibliotekarka

Pojdi nazaj