Parada učenja 2021 v Brežicah

Pisani baloni so v parku na Trgu Jožeta Toporišiča v sredinem dopoldnevu, 15. septembra 2021, napovedovali popoldansko dogajanje. Knjižnica Brežice, Plesno društvo Imani Brežice in Strokovno izobraževalni center Brežice smo združili moči in v sodelovanju pripravili vsebino letošnje Parade učenja v Brežicah.

Zbrane je uvodoma pozdravila Andreja Dvornik, bibliotekarka Knjižnice Brežice, s plesno točko skupine Sodobni ples 5+6 pa so se predstavili plesalci Plesnega društva Imani. Zala Petan in Naja Rovan, dijakinji Strokovno izobraževalnega centra Brežice, smer Predšolska vzgoja, sta z branjem pravljic A veš, koliko te imam rad in Pod medvedovim dežnikom zbrane popeljali v čudoviti svet črk in domišljije. Skupaj smo reševali tudi zanimive knjižne uganke.

Za razigranost je poskrbel Knjižko, maskota Knjižnice Brežice, pridružil pa se mu je tudi Bralko – Posavska potujoča knjižnica. Ta se je na ploščad pred knjižnico pripeljal ob zvokih himne, katere avtorica in izvajalka je glasbenica Nuška Drašček. Obiskovalci so lahko pobliže spoznali posavski bibliobus, njegovo vsebino, načine delovanja in druge zanimivosti. Članstvo v tej posebni knjižnici je brezplačno, mesečno pa številne člane širom Posavja obišče skoraj na njihovem domačem dvorišču.

V času trajanja dogodka smo predstavniki sodelujočih organizacij udeležencem nudili informacije o svojih programih v sezoni oziroma šolskem letu 2021/2022. Popoldne dneva učečih se skupnosti pa zaključili v prijetnem vzdušju in z zagonom za prihajajočo jesen. Za pomoč in podporo pri izvedbi dogodka se zahvaljujemo Ljudski univerzi Krško, koordinatorki Tednov vseživljenjskega učenja 2021 in Parade učenja 2021 v Posavju.

 

Mateja Kus, bibliotekarka

Pojdi nazaj