Predstavitev knjige ROJENA V OGNJU avtorice Mojce Barbič

V Knjižnici Brežice smo v torek, 1. februarja 2011, v okviru projekta Center vseživljenjskega učenja organizirali predstavitev knjige Rojena v ognju avtorice Mojce Barbič.

Avtorico Mojco Barbič, likovno pedagoginjo, glina kot material za ustvarjanje privlači že od otroštva. Z glino se srečuje in jo uporablja tako pri svojem delu na Osnovni šoli Brežice kot tudi na številnih delavnicah, ki jih vodi v okviru različnih društev in skupin. Prav izkušnje pri delu z raznolikimi starostnimi skupinami, radovednost, nenehno izobraževanje na področju plastičnega oblikovanja in keramike ter lastna ustvarjalnost so jo spodbudili, da je napisala priročnik o keramiki.

Gospa Mojca nam je s pomočjo fotografij skrbno opisala tehnike in tehnologije oblikovanja gline. Povedala je, da je knjiga kot priročnik za podporo na tem – pogosto prezrtem – področju likovnega ustvarjanja namenjena likovnim pedagogom v osnovnih šolah, vzgojiteljicam v vrtcih, vodjem delavnic in združenj s programi likovnih dejavnosti, študentom pedagoških fakultet, pa tudi številnim posameznikom, ki se ljubiteljsko ukvarjajo z oblikovanjem v glini.

V okviru projekta Center vseživljenjskega učenja se bodo v mesecu marcu pričele delavnice z glino, ki se bodo izvajale na Osnovni šoli Brežice.

Maja Frigelj, Delo z uporabniki

Pojdi nazaj