Predstavitev kužkov v knjižnici

Včerajšnje druženje je bilo namenjeno malim in velikim ljubiteljem štirinožnih kosmatincev. V Knjižnici Brežice sta nas obiskali kužki s svojimi vodniki, ki delujejo pri Kinološkem društvu Brežice.

Matjaž Zanut, Tjaž Sunčič Zanut, Maj Oštrbenk ter psički Natka in Neli so se nam predstavili z učno uro »Brez strahu pred psom«. Otroci in malo starejši otroci smo s pomočjo praktičnih prikazov in ob prisotnosti izšolanih psičk spoznali, kako pravilno ravnamo ob našem srečanju. Teme, ki smo jih pobliže spoznali so: obnašanje psa, čutila pri psu in njihove specifike, različni poklici psov, pravilna nega, prehrana, vzgoja, namestitev … tudi o pridnem pobiranju kakcev smo spregovorili.

Srečanje je bilo uvod v novo sezono bralne dejavnosti, s katero v sodelovanju s Kinološkim društvom Brežice, pričenjamo v petek, 10. novembra. Dejavnost BEREM KUŽKU je posebna metoda, kjer otrok bere psu ter posledično izboljša bralne in komunikacijske sposobnosti. Kužkom bodo otroci od 2. do 5. razreda osnovne šole lahko brali ob petkih med 17. in 18. uro, obkroženi z barvnimi hišicami in s pisanimi vrečami na mladinskem oddelku Knjižnice Brežice. Letošnja novost je, da se bodo s kužkom hkrati družili do trije otroci. Prednost bodo imeli otroci z bralnimi težavami. Posamezna naveza otroci-pes-vodnik bo imela na voljo do 30 minut. Za nemoteno izvedbo so potrebne predhodne prijave, dodatne informacije pa dobite na mladinskem oddelku.

 

Andreja Dvornik, bibliotekarka

Pojdi nazaj