Predstavitev mladinskega romana domačinke Anje Kržan v Knjižnici Brežice

V ponedeljek, 28. novembra 2011, smo v Knjižnici Brežice v Dvorani Savice Zorko izvedli predstavitev mladinskega romana Moj divji žrebec. Avtorica romana je 21-letna Brežičanka Anja Kržan.

Najprej smo izvedeli, kdo pravzaprav Anja Kržan je, nato pa je pogovor stekel o tem, kako se je sploh lotila pisanja, kakšne težave so jo pri tem spremljale, od kod je črpala ideje za zgodbo, in kdo je roman prvi prebral.

Anja nam je predstavila kratko vsebino knjige in nam prebrala  odlomek iz romana. Devetošolcem Osnovne šole Brežice je bil roman zelo všeč, saj se je avtorica vsebinsko dotaknila skoraj vseh najstniških težav: odnosa do staršev oz. družine, ljubezni, alkohola, drog in tudi spolnosti.

Na koncu predstavitve knjige smo udeležence povabili na pogostitev, kjer je Anja še nekaj časa odgovarjala na zastavljena vprašanja. Dogodek je potekal v  sproščenem vzdušju, učenci pa so bili veseli, da so lahko pozdravili svojo sokrajanko Anjo, ki je obiskovala tudi njihovo osnovno šolo, in je bila tokrat med njimi v vlogi pisateljice.


Vera Muha, Bibliotekarka

Pojdi nazaj