Noč ima svojo ustvarjalno moč

Prvo delavnico ustvarjalnega pisanja smo z Natašo Jenuš v brežiški knjižnici pripravili ob letošnji noči knjige. Slabih sedem mesecev po tem peturnem nočnem maratonu besed smo bili znova v akciji.

V včerajšnjem petkovem večeru smo se namreč zopet srečali v knjižnični e-učilnici. V nekoliko predrugačeni zasedbi, a tudi tokrat z obilico ustvarjalnih zamisli. Zunaj so v tihem jesenskem večeru nežno poletavali raznobarvni drevesni listi in tla prekrivali z nežno odejo. V toplini in svetlobi knjižničnih prostorov pa so hkrati s tem na papirnatih listih nastajale najrazličnejše stvaritve.

Poigrali smo se s črkami, z zlogi in besedami. Ustvarjalni duh smo sproščali z igro »kalodont« in se poigrali s koreni. Ne z zelenjavnimi, pač pa z določenimi sklopi besed, ki so tvorili vsebinsko povezane besede in besedne zveze. Strinjali smo se, da nas besede, ki se končajo na isto črko, hitro zanesejo v rime. V narobe pravljici nas je z najrazličnejšimi dogodivščinami nasmejala Rdeča kapica. Tudi volk in babica, pa Muca Copatarica in Kekec ter mnogi drugi niso bili od muh. Spisali smo tudi z »Volk in sedem kozličkov« naslovljene kriminalke. Kdove, morda bodo kdaj luč sveta ugledale na knjižnih policah.

Vsekakor nam ni bilo dolgčas. Tradicionalne zapise smo predrugačili in jih odeli v nove preobleke ter se poigravali v in z domišljijo.

Večerni termin za obisk in ustvarjalno druženje v knjižnici smo tudi tokrat izkoristili v polni meri. Pravijo, da gre v tretje rado, zato že snujemo novo ustvarjalnico.

 

Mateja Kus, odnosi z javnostmi

Pojdi nazaj