Bralna kluba iz Doma upokojencev Brežice odšla na dopust

Z branjem smo se člani bralnih klubov Lastovke in Mlade lastovke kratkočasili, družili in potovali po različnih svetovih skozi celo »šolsko« leto. Četrtek je bil tako rezerviran za knjigo in v Domu upokojencev Brežice znajo povedati, da je ta dan dopoldne rezervirano za knjižničarko iz Knjižnice Brežice. Naša srečanja bogatijo življenje stanovalcev in knjižničarke Andreje že šest let.

Prvi poletni dan, natančneje dobre pol ure po nastopu solsticija, smo zaključili z našimi srečanji za to sezono, v kateri smo prebirali literaturo vseh zvrsti, predvsem pa slovenskih avtorjev, katerih tematike in literarno okolje sta poslušalcem bolj znana. Letošnje leto smo pogosto prebirali zgodbe o zgodovini Slovenije, o njenih posebnostih, krajih, gradovih in ljudeh. Vsem tistim, ki želijo brati tudi v prostem času izven naših srečanj, priskrbimo želeno literaturo.

Zaključno prireditev so oblikovali stanovalci in zaposleni v Domu skupaj s knjižničarko. Osrednja tema prireditve se je navezovala na dan državnosti, saj so s pomočjo prebranih pesmi stanovalcev in slik izpostavili nekaj največjih posebnosti Slovenije (tipične slovenske živali, hrano, predmete, običaje, posebnosti v krajih …).

Prepričani smo, da nam bo poletno sonce prineslo novo zalogo moči, idej in radovednosti za bralne potepe, katerih se bomo pridno lotili že septembra. Nedvomno pa (naj) velja rek, da že malo branja na dan prežene dolgčas stran.

 

Andreja Dvornik, bibliotekarka

Pojdi nazaj