Bralno-pogovorno druženje v tednu vseživljenjskega učenja

Knjižnica Brežice se je tudi letos pridružila projektu Teden vseživljenjskega učenja, ki ga v Posavju že tradicionalno koordinira Ljudska univerza Krško. Praznik učenja že triindvajseto leto zapored združuje generacije, budi vedoželjnost, omogoča izmenjavo znanj, ustvarjalnosti in priložnosti za vseživljenjsko učenje.

V sredo, 16. maja 2018, smo v knjižničnih prostorih brali in se pogovarjali o sosednji Hrvaški, tamkajšnji literaturi in književnih ustvarjalcih. Sklenili smo, da je Hrvaška evropska oaza kulturne in naravne raznolikosti. Od nekdaj pa velja tudi za prostor srečevanj različnih kultur, narodov in običajev.

Letošnji uradni termin TVU se zaključi v nedeljo, 20. maja, vendar se bomo mi družili še naprej. Tako vas v našo knjižnično dvorano vabimo že v četrtek, 24. maja 2018. Mirela Smajić Zuber, predstavnica Založbe Primus, bo spregovorila o ozaveščanju prepričanj, ki nas omejujejo in uničujejo naše odnose.

Učenje je vsekakor pomembno v vseh življenjskih obdobjih in v vseh vlogah, ki jih prevzemamo. Bodisi kot posamezniki, člani družine, delovnega kolektiva ali drugih skupnosti.

 

Mateja Kus, odnosi z javnostmi

Pojdi nazaj