CAMINO - SANTIAGO DE COMPOSTELA - Anton Vučajnk

CAMINO - SANTIAGO DE COMPOSTELA
Anton Vučanjk

V sklopu prireditev Brežiški oktober 2010, smo v četrtek, 14.10. 2010, ob 18. uri organizirali potopisno predavanje CAMINO - SANTIAGO DE COMPOSTELA popotnika Antona Vučajnka iz Dobove.

Santiago de Compostela je verjetno po Jeruzalemu in Rimu tretja najbolj znana in čaščena romarska pot na svetu, ki jo je Anton Vučajnk prehodil že drugič. Tone, kot mu pravimo, ima zanimivo življenjsko pot. Otroštvo je preživel v Dobovi, kjer je končal osnovno šolo in se navezal na dobovski dialekt, v katerem se še vedno rad pogovarja. Izšolal se je na sarajevski vojaški šoli. Delal je v Cerkljah ob Krki, potem so ga za nekaj let poslali v Afriko, kjer je srečal življenjsko sopotnico in se z njo poročil.

Na prireditvi je predstavil svoja dragocena spoznanja in utrinke s poti Santiago de Compostela, na kateri ga je spremljala tudi psička Kana. Pravi, da ga je omenjena pot učila poslušati sebe, svoje telo in naravo. Pešpot Camino, je Tone prvič prehodil leta 2007 in za sabo pustil 1000 kilometrov. V letu 2009 se je ponovno podal na pot, katero po pripovedovanju domačinov vsako leto prehodi 200.000 ljudi.

Njegovo romarsko potovanje se je pričelo že na domačem pragu. Na poti je spoznaval dežele, njene ljudi in navade, vse skupaj je zabeležil na fotografije ter z njimi obogatil potopisno pripoved.

Galerija fotografij: CAMINO - SANTIAGO DE COMPOSTELA - Anton Vučajnk

Pojdi nazaj