Čustvena inteligenca v Knjižnici Brežice

CAMINO - SANTIAGO DE COMPOSTELA

30.9. ob 18.30 Kako izražati jezo in kako se odzvati na jezo drugih?

Jeza je naš vsakdanji spremljevalec. Čeprav je pomembno čustvo, njeno energijo le redko uporabimo na pravi način. Največkrat z njo škodujemo sebi in drugim. Več o jezi, kdaj se jezimo, kako lahko jezo izrazimo ter kako se ustrezno odzvati na jezo drugih, boste izvedeli na predavanju Šole čustvene inteligence. Na njem bo predstavljen tudi program osebne rasti in čustvene pismenosti.

7.10. ob 18.30 S čustvi je treba znati: Kako razumeti in premagati zaskrbljenost?

Zaskrbljeni ljudje ne živijo v sedanjosti, njihov um se večino časa ukvarja z »nevarno prihodnostjo«. Cena, ki jo za to plačujejo, je zelo visoka. Kako se izviti iz začaranega kroga zaskrbljenosti in izkoristiti njene pozitivne plati, boste izvedeli na predavanju Šola čustvene inteligence. Predstavljen bo tudi program osebne rasti, komunikacije in obvladovanja čustev.

11.10. ob 18.30  Zakaj razvijati srčnost v odnosih? V čem je drugačna od razuma in kakšne koristi nam prinaša?

Moški so po naravi bolj razumski, ženske bolj čustvene, obojim pa pogosto primanjkuje srčnosti – lastnosti, ki presega um in čustva in je zmožna povezati ti dve različni naravi. Srčnost je osrednji dejavnik čustvene pismenosti. Tehnike, znanje in prijemi brez nje ne delujejo zares. Več o srčnosti, osebni rasti in čustveni pismenosti boste izvedeli na predavanju, na katerem bo predstavljen tudi program Šole čustvene inteligence.

Pojdi nazaj