Delavnica »Prihajajoči adventni čas«

Jesensko obarvano listje je že skoraj odpadlo. Zunanje temperature se počasi spuščajo pod ledišče. Vse toplejša oblačila in božično-novoletno okrašene izložbe trgovin nas opominjajo, da se jesen počasi preveša v zimo, nevzdržno pa prihajajo tudi prazniki. Na zadnji četrtek v novembru, 29. 11. 2018, smo se v Knjižnici Brežice zbrali na sedaj že tradicionalni adventni delavnici.

Skozi delavnico sta nas vodili znani aranžerki, ki sta nam osvežili lani pridobljeno znanje, in nas podučili o letošnjih novostih. Trend letošnjih praznikov je čim več svetlečega.

Spomnili sta nas, da je najlepša dekoracija preprosta, naravna in narejena s srcem. S številnim zelenjem smo okrasili naše obode za venčke, krožnike, lesene podstavke … ter jih nato popestrili z umetnimi in naravnimi okraski.

Poleg čudovitih adventnih dekoracij, ki so se ustvarile, so nam nasmeh na obraz prinesli tudi najmlajši udeleženci delavnice, ki so ustvarili izvirne izdelke. Pravijo, da adventne svečke simbolizirajo pričakovanje, mir, veselje in ljubezen, kar smo lahko opazili v očeh najmlajših. Ni lepšega, kot v prazničnem času videti nadobudneže, ki s toliko energije in vneme ustvarjajo izdelke za svoje domove.

Pripravili smo zanimive izdelke, ki nam bodo polepšali naše domove, s tem pa poskrbeli, da zimski dnevi ne bodo dišali zgolj po decembrskih dobrotah.

Udeleženci in organizatorji smo si bili enotni, da se ponovno vidimo naslednje leto, saj ustvarjanja in izmenjave idej ni nikoli preveč.

 

Andreja Kos, bibliotekarka

Pojdi nazaj