Gibanje s knjigo

Simbioza povezuje ljudi različnih generacij po vsej Sloveniji. V celotedenske aktivnosti se je vključil tudi DUO Impoljca, enota Doma upokojencev Brežice, ki je za svoje stanovalce pripravila pester teden poln različnih aktivnosti. K soustvarjanju aktivnosti smo bili povabljeni tudi v Knjižnici Brežice, saj v skupnem sodelovanju v Domu poteka že šesta sezona bralnega kluba, ki si je nadel ime Lastovke.

Ljubitelji knjige se navadno srečujemo vsak četrtek dopoldan. Tokratno srečanje je bilo malce drugačno, saj stanovalci niso le prisluhnili zgodbam, katere jim prebira knjižničarka, temveč so se poizkusili v igrah s knjigo.

Družabno in igrivo urico smo poimenovali Oviratlon s knjigami. Stanovalci so se preizkusili v zlaganju knjig, a tokrat ne po abecedi, kakor je navadno v knjižnici postavljeno gradivo, pač pa po številu strani v knjigi. Ob tem smo ugotavljali, da so predvsem otroške knjige v zadnjih letih zelo spremenile zunanjo podobo, večina stanovalcev je namreč prvič videla debele kartonke, ki imajo le par strani. S skupnimi močmi smo »strli« nekaj ugankarskih »orehov« in se nasmejali ob dopolnjevanju pregovorov. Z igrami smo dodobra razmigali možgane, jezik in vse smejalne mišice, a ni ostalo le pri tem, saj so nas iz kuhinje nagradili s piškoti.

Polni dobre volje in s smehom na obrazu že pričakujemo naslednje druženje s knjigo.

 

Andreja Dvornik, bibliotekarka

Pojdi nazaj