Gregor Kodrič o tui-na masaži

Učenje se rima z življenje. In slednje je izpostavljeno tudi v imenu pravkar odvijajočega se Tedna vseživljenjskega učenja. Ta letos poteka že štiriindvajseto leto zapored in ponuja pester ter raznolik program dogajanj. Posavskega in vseslovenskega smo z včerajšnjim dogodkom, 23. maja 2019, v knjižnični dvorani sooblikovali tudi mi.

V ospredju je bila masaža. Najstarejša in precej poznana nega. Še preden ljudje spregovorimo, namreč začutimo dotik in smo sposobni dotika. Sporazumevanje z dotikom je za nas naravno in nam predstavlja nepogrešljivi del izražanja. Tudi zato lahko z masažo celostno pripomoremo k izboljšanju kakovosti življenja.

Obstajajo številne vrste masaž, mi pa smo podrobneje spoznali tui-na masažo. To starodavno ročno tehniko, s katero preko meridijanov in akupresurnih točk uravnotežamo energetsko stanje v telesu, nam je predstavil tuinolog Gregor Kodrič. Od zgodovine smo prešli še k ostalim značilnostim tovrstne masaže, predavatelj pa je odgovarjal tudi na vprašanja obiskovalcev.

Z nazorno predstavitvijo ene od tehnik pomoči ohranjanja in krepitve našega zdravja smo v Knjižnici Brežice zaključili program prireditvenih dejavnosti za širšo javnost v prvi polovici leta 2019. Z novim naborom vsebin vas nagovorimo jeseni, v poletnih mesecih pa se z najmlajšimi člani družimo v projektu Poletavci – poletni bralci. Nekoliko starejše vse tja do novembra vabimo k sodelovanju v projektu Posavci beremo skupaj. Vse to je namreč pomemben del vseživljenjskega učenja.

 

Mateja Kus, odnosi z javnostmi

Pojdi nazaj