200 kilometrov do Triglava z Manco Ogrin

V ponedeljek, 16. decembra 2019, smo se v Dvorani Savice Zorko v Knjižnici Brežice še zadnjič podružili v iztekajočem se letu. Tokrat v okviru »Festivala Brati gore«, katerega smo letos gostili že petič. Skupaj s Planinskim društvom Brežice smo organizirali dogodek 200 kilometrov do Triglava z Manco Ogrin.

Po nagovoru direktorice mag. Tee Bemkoč se je z gostjo pogovarjala Milena Jesenko. Skupaj sta nas popeljali v začetek potopisno-pohodniškega predavanja, ki ga je ob fotografijah izvedla gostja.

Pišoča popotnica prihaja iz velike družine, kot najmlajšo od petih otrok jo je kmalu odneslo v svet. Ena od poti, ki jo je kot gornico in človeka najbolj zaznamovala, je večkratno raziskovanje Himalaje, tudi po potresu v Nepalu, kamor se je vrnila, da bi pomagala po razdejanju. Gore so njena radost. Tako z zaposlitvijo na Planinski zvezi Slovenije združuje svoj konjiček z delom za preživetje. Brati gore je eden izmed projektov, ki združuje tisto, kar ima najraje, to so gore in knjige.

Ob čudovitem pripovedništvu so se nam zdeli pohodniški podvigi predstavljene gorniške ekipe še toliko bližji. Poleg obilice žuljev, ki jim jih je prinesla dolgotrajna pot, jim, po slikah sodeč, ni manjkalo niti hrane. Tudi vsem prisotnim na ponedeljkovem večeru se je ob dobrotah dobro godilo. Saj smo si po sladicah, ki jih je priskrbelo Planinsko društvo Brežice, oblizovali prste še po zaključku prireditve.

 

Ela Gaborovič, odnosi z javnostmi

Pojdi nazaj