»LASTOVKE« iz Doma upokojencev Brežice odšle na počitnice

V četrtek, 22. 6. 2017, smo v Domu upokojencev Brežice zaključili že peto sezono branja. Bralna kluba Lastovke in Mlade lastovke se srečujeta vsak četrtek in sta namenjena stanovalcem doma. Bralno dopoldne je plod sodelovanja s Knjižnico Brežice, saj med stanovalce prihaja knjižničarka, katera jim bere in prinaša knjige.

Ljubitelji knjige se srečujejo v skupnih prostorih od jeseni do začetka poletja. Knjižničarka skupaj s stanovalci izbira za branje leposlovno in strokovno literaturo. Predvsem smo letos prebirali krajše zgodbe in pesmi. Stanovalci pa so radi prisluhnili tudi besedilom o pticah, o življenju in delu Primoža Trubarja ter Franceta Prešerna, spoznavali smo lepote Slovenije in pomen praznikov ter še mnogo drugega.

Naša srečanja smo obogatili s prireditvami, katere smo sooblikovali stanovalci doma z branjem pesmi, zaposleni in knjižničarka z veznim tekstom stkanim iz besed in slik. Ob skupni pesmi in besedi smo se vedno znova poveselili, nasmejali in »pomodrovali«.

Osrednja tema zaključne prireditve se je navezovala na vrtnarstvo in rože, saj so stanovalci okoli doma v pomladnem času zasadili gredice in visoke grede z zelenjavo. Za vse posajeno in posejano stanovalci lepo skrbijo in prvi sad dela – bučko − smo ob koncu prireditve skupaj spekli in pojedli.

Ob koncu srečanja smo podelili priznanje vsaki skupini poslušalcev za sodelovanje in si zaželeli lepe počitnice. V upanju, da se jeseni znova srečamo z obnovljenimi zalogami moči in idej za branje ter z novimi namigi, kam na potep med knjižnimi svetovi in pisanimi vrtovi ne le cvetlic pač pa gredic iz črk, slik in spominov.

 

Andreja Dvornik, bibliotekarka

Pojdi nazaj