Literarni večer s Heleno Cestnik v Knjižnici Brežice

V torek, 29. marca 2011, je Knjižnica Brežice v sklopu projekta Posavci beremo skupaj organizirala literarni večer s Heleno Cestnik.

Zbrane na prireditvi je pozdravila direktorica Knjižnice Brežice mag. Tea Bemkoč in v uvodu predstavila projekt Posavci Beremo skupaj, ki je skupni nastop posavskih knjižnic na področju bralne kulture in med 21. marcem 2011 in 20. novembrom 2011 poteka v vseh enotah Knjižnice Brežice, Valvasorjeve knjižnice Krško in Knjižnice Sevnica.

Helena Cestnik nam je predstavila knjigo Pletiljina pesem, ki je hvalnica življenju in smiselno nadaljevanje njene prve knjige Klepet s seboj. Avtorico je k pisanju pritegnila želja pustiti sled, da je nekoč na tem svetu drobnih čudežev Helena bíla bolj za življenje, zato nam ob vsakodnevnih – navidezno nepomembnih – dogodkih ponuja možnost čudenja nad okretnostjo slovenskega jezika, ki v nekaterih delih Pletiljine pesmi prehaja v ritmizirano prozo.

Pogovor z avtorico je tenkočutno vodila profesorica Marija Lelić, ki je z odlomki iz omenjenih knjig začinila zanimiv večer. V pogovor so se s svojimi vprašanji vključili tudi obiskovalci.

 

Maja Frigelj, Delo z uporabniki

Pojdi nazaj