Medgeneracijsko druženje v Knjižnici Brežice

Medgeneracijsko druženje je bilo povezovalni člen zadnjega dne v tednu praznovanja splošnih knjižnic. Letošnji dan splošnih knjižnic je namreč kar 58 knjižnic podaljšalo v ves teden, med njimi je za svoje člane in uporabnike pestro dogajanje med knjižnimi policami pripravila tudi brežiška knjižnica. Ves teden smo z različnimi dogodki in dejavnostmi vabili med knjižne police bralce in obiskovalce vseh starosti.

Na mladinskem oddelku smo s praznovanjem začeli že v začetku meseca, ko smo najmlajše povabili na gledališko predstavo Ovčka, ki je prišla na večerjo. V tednu praznovanja smo pripravili razstavi Slovenskih top 10 – največkrat izposojeno slovensko mladinsko leposlovje in Knjižni junaki iz pravljic dedkov in babic, v Torkovem druženjusmo ustvarjali božično-novoletne voščilnice, učenci OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova in Kapele so se udeležili dejavnosti Rastem s knjigo. Ob zaključku tedna, kot piko na i – bi lahko rekli, pa smo v goste povabili gospo Boženo Ostrovršnik, stanovalko Doma upokojencev Brežice, nekdanjo učiteljico in članico Bralnega kluba Lastovke, in učence drugega razreda OŠ Brežice ter skupini Duhci in Muce iz Vrtca Mavrica Brežice.

Otroci so lahko doživeli obisk v knjižnici malo drugače. Zgodbe, pesmi in uganke sta tokrat pospremila drugačna melodija in ton. Praznično vzdušje pa se v knjižnici nadaljuje že v december. Dobrodošli med knjižnične police in k druženju.

 

Andreja Dvornik, bibliotekarka

Pojdi nazaj