Mirela Smajić in Toni Aloar Ivanšek o našem glasu

Človeški glas je osupljiva stvar. Od prvega vdiha ga uporabljamo za vzpostavitev stika s svetom. Zvoki, ki jih proizvajamo; toni, ki jih uporabljamo; besede, ki jih izbiramo, pa usmerjajo in oblikujejo našo identiteto. In o vsem tem sta v včerajšnjem večeru, 24. januarja 2019, v dvorani brežiške knjižnice spregovorila Mirela Smajić in Toni Aloar Ivanšek. Predavanje je bilo že osmo v nizu predstavitev »IzBRANO s Primusom«.

V prvem delu druženja sta se predstavnica Založbe Primus in naš lokalni umetnik ter glasbenik pogovarjala o knjigi Alikimija glasu, v kateri so zbrane preproste, a izredno učinkovite tehnike, ki jih avtor Stewart Pearce uporablja pri javnih osebnostih in drugih posameznikih, da razvijejo glasovne spretnosti ter jih po najboljših močeh uporabijo na vseh področjih življenja.

Strinjali smo se, da zvok glasu pogosto prikliče spomine, občutke, misli in čustva. Ima silno moč, da ustvari ali razdre močne vezi, da zniža ali dvigne razpoloženje, ustvarja ali uničuje. Glasovi pa na nas ne vplivajo samo z besedami, temveč tudi s številnimi drugimi zvoki, ki jih proizvajamo. Le pomislite, kako nalezljiv in radosten je (lahko) smeh.

Svoj glas, svojo noto so obiskovalci poiskali v drugem delu druženja, ki je bil praktično obarvan.

 

Mateja Kus, odnosi z javnostmi

Pojdi nazaj