Modro obarvan dan ter delavnica ustvarjalnega pisanja

Petek, 23. november 2018, smo v Knjižnici Brežice obarvali z modro. Najprej z razstavami knjig, ki so modre tako po vsebini kot izgledu; ko se je dan prevesil v večer in prešel v noč, pa še z delavnico ustvarjalnega pisanja. Že četrtič zapored smo se družili pod mentorstvom domačinke Nataše Jenuš.

Zabavali smo se s črkami in besedami ter tvorjenjem ustnih in pisnih besedil. Pripravljali smo jih po skupnih navodilih, prav vsak izdelek pa je bil edinstven. Rezultati njihovega prebiranja in poslušanja so bili naši prešerni nasmehi.

Ogreli smo se z igro »kalodont«, nadaljevali pa s pripovedovanjem sodobne pravljice in zapisom nadvse natančne zgodbe. Osebe smo popisali do centimetra in kilograma natančno, prav tako tudi predmete in druge nastopajoče. Vikend smo opisali z najsvetlejšimi in najtemnejšimi ter vsemi vmesnimi odtenki modre. Slednja je večino v mislih vodila k poletju, vodi ter obisku obmorskih krajev. Črno barvo žalostnega dogodka smo ob zaključku večera zamenjali z rdečo, različne zgodbe pa so nam zaupali tudi (naši) jekleni konjički.

Z druženjem v poznih večernih urah smo v Knjižnici Brežice zaključili pestro dogajanje ob letošnjem tednu slovenskih splošnih knjižnic. Ustvarjali smo in se zabavali.

 

Mateja Kus, odnosi z javnostmi

Pojdi nazaj