Moja knjižnica praznuje tudi v Domu upokojencev Brežice

Ure tečejo in dnevi hitijo, slišimo včasih. Že je minilo poletje, še malo in se bo jesen prevesila v zimo. Kar težko verjamemo, da je za nami letošnji dan splošnih knjižnic, ki je popestril dogajanje v knjižnicah širom Slovenije. Knjižničarji smo s pestrim programom nagovarjali bralce vseh generacij.

V Brežicah smo s pomočjo zaposlenih v Domu upokojencev Brežice v četrtek, 22. novembra 2018, pripravili kulturno prireditev za stanovalce Doma. Ob slikah brežiške knjižnice smo se spomnili njenih začetkov in zgodovine delovanja, stanovalcem pa smo približali pisan in družaben svet, kjer stanujejo knjige in čakajo na bralce.

Praznično dopoldne so s prebranimi pesmimi domoznanskih in ostalih avtorjev dopolnile stanovalke Doma. Druženje smo sklenili s sklepnim verzom pesmi Neže Maurer, da je življenje prekratko, da bi se česa navadili, in z branjem prispelih razglednic, katere so napisali stanovalci. Modre misli, zbrane ob letošnjem dnevu ali bolje kar tednu splošnih knjižnic, dopolnjujejo razstavo modrih knjig, ki je na ogled na mladinskem oddelku Knjižnice Brežice.

 

Andreja Dvornik, bibliotekarka

Pojdi nazaj