Naša knjižnica praznuje

Leto je naokoli, hladnejši jesenski in zimski dnevi kar sami vabijo k branju. Obisk knjižnice je za ljubitelje knjig stalnica, za otroke veselje, ko pa se knjigam pridruži še knjižnično dogajanje, je pričakovanje še večje. Vsako leto 20. novembra praznujemo dan slovenskih splošnih knjižnic. V mesecu, ko naša knjižnica praznuje, smo podobno kot v drugih knjižnicah po Sloveniji praznično dogajanje razširili na ves teden. Ponedeljkov naslov Dobimo se v knjižnici je v Brežicah veljal že v nedeljo dopoldne, saj smo ob vstopu v pester teden v goste povabili strokovne sodelavce iz Vrtca Velenje – enota Vrtiljak, ki so odigrali predstavo Bi se gnetli na tej metli.

Na praznični torek, Dan splošnih knjižnic, smo skupaj z otroki oblikovali voščilnice. Ob različnih praznovanjih se veselimo voščil, če pa so ta narejena doma in lično napisana brez tehnologije, dodajo veselju še kanček domačnosti. Skupaj z dekleti in enim fantom smo tako na mladinskem oddelku iz papirja v različnih oblikah izdelali voščilnice za prihajajoče decembrske praznike ali pa kar tako. Z dodatkom lepih želja bodo izdelki gotovo razveselili naslovnike.

Dogajanje današnjega dne nosi naslov Evropsko leto kulturne dediščine. Četrtek Moja knjižnica praznuje, ko pripravljamo zaključek letošnje sezone projekta Posavci beremo skupaj in smo v goste povabili Majo Gal Štromar, v Domu upokojencev pa bralni klub Lastovke pripravlja domoznansko obarvan kulturni četrtek za stanovalce doma z naslovom Moja knjižnica praznuje. Tedensko dogajanje bomo zaključili z Dnevom modrih knjig in razstavami le-teh skupaj s prejetimi ročno napisanimi razglednicami.

Naj praznično vzdušje in veselje ob branju dobrih knjig doda kanček čarobnosti v naš vsakdan. Veselimo se naših srečanj.

 

Andreja Dvornik, bibliotekarka

Pojdi nazaj