OSNOVNA ŠOLA DIPLOMACIJE - dr. Milan Jazbec

dr. Milan Jazbec
dr. Milan Jazbec

V sredo, 27. 10. 2010, je bila v Knjižnici Brežice predstavitev 10. knjige o diplomaciji  nastele izpod peresa našega domačina, gospoda dr. Milana Jazbeca.

Tokrat so za nastanek knjige zaslužni učenci štirih osnovnih šol (Artiče, Brežice, Pišece, Dobova), ki so z dr. Jazbecem sodelovali na pogovorih o diplomaciji, predvsem pa 21 učencev Osnovne šole Brežice, ki so se v sklopu izbirnih vsebin vključili v projekt Mala šola diplomacije. Z g. Milanom, ki je trenutno veleposlanik Republike Slovenije v Turčiji, Libanonu in Azerbajdžanu, so se naučili mnogo o življenju in delu diplomata, ki je sicer zahtevno, a tudi zanimivo in zabavno.

Zbrane je pozdravila direktorica knjižnice, ga. Tea Bemkoč. Pogovor z dr. Jazbecem so povezovali artiški učenci Taj Šetinc, Maja Pinterič in Anja Urek, s tremi čudovitimi pesmimi se je predstavil tudi mladinski pevski zbor OŠ Brežice pod vodstvom zborovodkinje Zinke Škofca, odlomek iz Levstikovega Martina Krpana pa sta uprizorili artiški učenki Katja Pinterič in Kaja Omerzo. Gospod Milan se je v pogovoru spomnil svojih mladostnih let, povedal nekaj zanimivih izkušenj iz časa diplomatskega življenja, pohvalil prva dva meseca življenja v Turčiji, kjer je navijal za naše košarkarje in jim tudi osebno čestital ob zmagi nad Avstralijo. In še in še bi nam lahko povedal, a moral je zaključiti, saj ga je še isti dan čakal govor na svečani seji ob občinskem prazniku. Knjiga že roma na knjižne police - vzemite jo v roke, obljublja zanimivo čtivo.

Irena Burja in Alenka Cizel

Pojdi nazaj