Otroški bazar Komunale Brežice izveden že tretjič zapovrstjo

To soboto je bilo zelo živahno na naši tržnici, saj je potekal 3. Otroški bazar. Čutiti je bilo res pravo podobo utripa na mestni tržnici. Običajno mestno življenje smo prepletli s smehom in z otroško živahnostjo. Tik pred začetkom šole smo pomislili na naše otroke, ki so za en dan postali prodajalci. Na stojnicah so si med seboj lahko izmenjali rabljene šolske potrebščine, knjige, igrače, oblačila in obutev. Vsak udeleženec bazarja, tudi tisti malo starejši, je doma pobrskal po omarah in s seboj prinesel otroško obutev in oblačila in tudi kakšno uporabno otroško opremo, ki je ne potrebuje več – na primer vozičke, kolesa, avtosedeže. Otroci so nadvse uživali v prodaji, z » izkupičkom« so bili zelo zadovoljni.

Na dogodku, ki je bil namenjen vsem občanom, so se tokrat predstavili tudi lokalni ustvarjalci unikatnih izdelkov, od nakita, različnih okraskov in spominkov, ekoloških pralnih plenic do izdelkov iz ameriškega slamnika za krepitev imunskega sistema, medu, moke, zelišč in čajev, domačih testenin, marmelad in sokov, ki so bili navdušeni nad velikim obiskom stojnic.  

V ustvarjalnem kotičku je bilo ves čas zabavno. Ob sproščenem druženju so otroci na plano spustili vso svojo ustvarjalnost, saj so lahko iz papirja izdelali hobotnice ali pa so se odločili za barvanje pobarvank. Knjižničarka Andreja Dvornik iz Knjižnice Brežice je otrokom prebirala pravljice in jih kratkočasila z zanimivimi ugankami, katere so rešili kot za šalo.

Naslednjič pa se nam le pridružite, ne bo vam žal.

 

Vir: Komunala Brežice 

Pojdi nazaj