Podganja poroka v knjižnici

7. februarja 2019, na predvečer Prešernovega dne, slovenskega kulturnega praznika, smo v Knjižnico Brežice povabili igralce Kulturnega društva Škale, ki so za najmlajše obiskovalce knjižnice in njihove spremljevalce uprizorili otroško predstavo Podganca išče moža.

Najmlajši obiskovalci so z zanimanjem pričakovali prihod miški podobne živali in njenih snubcev. Podganca se je odločila, da si najde moža, pri iskanju se odloča le po eni lastnosti, biti mora dober pevec. Svojo namero najprej zaupa prijatelju krtu, ki ji zaželi obilo sreče. Pot nadaljuje skozi gozd, kjer sreča lačnega medveda z veliko hruško, iščočega veverička, vase zagledanega pava in zajčka, ki ji pravi, da naj vzame njega in ji nikoli ne bo dolgčas. A lepotička z roza pentljo na repu ni zadovoljna z nobenim izmed njih. Pot jo vodi nazaj k prijatelju krtu, kjer spozna, da je pri izbiri moža bolj kot petje pomembno prijateljstvo.

Podganca je za moža vzela krta in skupaj z ostalimi snubci za konec zapoje pesem o prijateljstvu. Knjižničarji si želimo, da bi otroci in ostali bili dobri prijatelji ne le med seboj, ampak tudi s knjigo in branjem. Naj vaše prijateljevanje s knjigo postaja in ostaja ob obisku predstav ter knjižnic prijetno in prešerno.

 

Andreja Dvornik, bibliotekarka

Pojdi nazaj