Poigravanje s črkami in besedami na predpočitniški petek

Rad/-a ustvarjaš in se poigravaš s črkami in besedami? Rad/-a tvoriš zgodbe? Rad/-a ustvarjaš v prijetni skupini? Na ta vprašanja so udeleženke tokratne delavnice ustvarjalnega pisanja vsaj enkrat odgovorile pritrdilno. Na predpočitniški petek, 15. februarja 2019, smo jo v sodelovanju z Natašo Jenuš gostili v e-učilnici brežiške knjižnice.

Šolske in druge klopi smo tako zamenjale s knjižničnimi stoli in mizami ter v prijetni družbi črk, besed in drugih udeleženk delavnice zakorakale v obdobje letošnjih zimskih šolskih počitnic.

Začele smo ob 17. uri in kot bi mignil je minilo pet ur našega druženja. Ja, tudi tokrat smo si privoščile pravi ustvarjalni maraton. Uvodnim poigravanjem s črkami in besedami (kalodont, iskanje besed, ki se končajo na določeno črko, glagoli in pojmi) je sledilo pravo ustvarjanje. Nekatere zgodbe so nosile resnični pridih, spet druge je vodila neskončna domišljija. Tvorile smo zgodbe o zaznavanju oblaka s čutili, popisale dan v frizerskem salonu, delile zgodbo o ljubezni in odstirale spomine iz dnevnika, ki smo ga našle na babičini kredenci. K temu smo pridale še pripovedovanje zarodka, zgodbe dvojic in si izmislile čim več nepravilnih povedi. V slednjih je veljalo, da knjiga bere bralca, zgodba piše človeka in še mnogo drugega.

Na kratko: tudi tokrat je to bilo nadvse prijetno ustvarjanje, noč pa je imela svojo moč.

 

Mateja Kus, odnosi z javnostmi

Pojdi nazaj