Pravljični junaki na knjižni kazalki

Prvi torek v oktobru je bil v Knjižnici Brežice ustvarjalno obarvan. Zjutraj so knjižnične prostore napolnili s smehom in klepetom četrtošolci OŠ Brežice, ki so ob pomoči članic Večgeneracijskega centra Posavje, enota Brežice, obujali obrt naših dedkov in babic z izdelovanjem rož iz krep papirja. Sledila je sodobnejša dejavnost, kjer so ob pomoči knjižničarke sedmošolci OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova spoznavali program COBISS+, ponovili postavitev gradiva v Knjižnici Brežice in osvežili kulturo obnašanja v knjižnici.

Popoldne pa so mladinski oddelek obiskali najmlajši otroci skupaj s starši in prisluhnili pravljici o medvedu in zajčku, ki sta postala dobra prijatelja. Prijateljska pomoč je bila zelo dobrodošla tudi med ustvarjalnico, ki je sledila pravljici, saj so s skupnimi močmi nastajale lične knjižne kazalke. Otroci so bolj ali manj spretno barvali knjižne junake, lepili in rezali ter si tako oblikovali kazalo. Narejeno so okrasili še z vrvico in gumbi, saj bo tako lažje vidna stran med knjižnimi platnicami, kjer radovedni bralci prekinejo z branjem in čez čas nadaljujejo.

Knjižničarji v brežiški knjižnici že snujemo nova druženja ob in brez knjige. Družine pa tudi v prihodnje pričakujemo na torkovih dejavnostih, katere zanje oblikujemo v sklopu projekta Erasmus – Družinska pismenost.

 

Andreja Dvornik, bibliotekarka

Pojdi nazaj