Predstavitev knjige PREPROSTO SLOVENIJA avtorja Bogdana Kladnika in Shirlie Roden

V Knjižnici Brežice smo v torek, 21. decembra 2010, v okviru projekta Center vseživljenjskega učenja organizirali predstavitev knjige Bogdana Kladnika in Shirlie Roden Preprosto Slovenija.

Knjiga Preprosto Slovenija/Simply Slovenija je plod angleško-slovenskega sodelovanja Bogdana Kladnika in Shirlie Roden z idejo, približati Slovenijo tujcem in jih povabiti na obisk v našo deželo. Čudovite fotografije narave slovenske pokrajine in skrbno izbrano besedilo spremljajo tudi avtorske pesmi na priloženi zgoščenki.

O fotografskem umetniku Bogdanu Kladniku lahko veliko preberemo v njegovih knjigah – kar 53 jih je že izdal in bil soavtor mnogih drugih. Bogdan Kladnik je fotograf, urednik, oblikovalec, pisec in založnik. Je pa tudi vizionar in ena izmed njegovih vizij je projekt pod blagovno znamko »Slovenija, PS: Perfectly Small«, ki ga je začel uresničevati s to knjigo. Bogdan to počne v svojih idejah in mislih; del teh je na predstavitvi zaupal tudi nam.

Shirlie Roden ni samo izjemna in vsestranska glasbenica, je tudi bojevnica za ohranitev narave, zdravilka z glasom in avtorica knjige »Zdravljenje z glasom«. Njen duh je svoboden in Slovenijo ljubi kot svojo domovino. To je dokazala tudi s pesmimi, ki jih je posvetila Sloveniji in Slovencem. Med predstavitvijo knjige je zapela Prešernovo pesem Pod oknom v aranžmaju Tomaža Kozlevčarja in pesem, posvečeno Ljubljani, z naslovom Zeleni zmaj, ki jo je iz angleščine prevedel Andrej Rozman Roza. V Slovenijo je prvič prišla pred sedemnajstimi leti in se preprosto zaljubila v slovensko deželo in njene ljudi. Napisala je dvojezično pesem »Kako lepo«, za njo odo skrivnostnemu Cerkniškemu jezeru in potem še veliko pesmi o čudežni deželi med Alpami, morjem, panonskimi ravninami, kočevskimi gozdovi in kraškim podzemljem z Ljubljano ter njenim zmajem v središču.

Obiskovalce je Shirlie Roden po predstavitvi knjige razvajala s svojim glasom ter tako poskrbela za še lepše predpraznične dni.

Maja Frigelj, Delo z uporabniki

Pojdi nazaj