Predstavitev knjige [psi] v Knjižnici Brežice

V torek, 5. aprila 2011, smo v Knjižnici Brežice organizirali predstavitev knjige [psi] nerazkritega pisca, ki se javnosti predstavlja pod imenom Eros. Da bi lahko izvedeli več o tej nadvse nenavadni knjigi in njenem  nastajanju, smo gostili dramskega igralca Bojana Maroševiča, ki ni ustvarjalec te knjige, se je pa v času nastajanja knjige družil s  piscem.

Bojan Maroševič nam je povedal, da se je zasnova te knjige piscu prikazala v sanjah. V njih se je znašel sredi čudovite zgodbe, v kateri je bilo znanje, ki ga predaja knjiga, prikazano tako, da je to dostopno vsakomur in ne le izobraženim. Očarala je staro in mlado, preproste in izobražene, tako moške kot ženske. Osnova te knjige je namreč kontroverzna teorija REI, povsem nova psihologija, ki nam odstira skrivnost zaljubljenosti in še veliko več.

[psi] velja v slovenskem prostoru za nekakšen fenomen, saj je bilo kljub visoki ceni v le nekaj mesecih prodanih več izvodov te knjige kot večine svetovnih prodajnih uspešnic pri nas. Za to knjigo beležijo v slovenskih knjižnicah tudi najdaljše čakalne vrste (ponekod celo več kot dve leti!).

Obiskovalci so z navdušenjem spremljali predstavitev »fantomske« knjige in predstavitelju zastavili zanimiva vprašanja. Na vprašanje, ali gre pri knjigi za tako dober marketig, je Maroševič odgovoril, da knjige kupujejo predvsem za darilo in to tisti, ki so jo že prebrali.

 

Maja Frigelj, Delo z uporabniki

Pojdi nazaj