Prešerno vzdušje s Knjižnico Brežice

V dneh pred slovenskim kulturnim praznikom smo v Knjižnici Brežice za najmlajše obiskovalce pripravili »Pravljico z ustvarjalnico«. Otroci so v spremstvu odraslih prisluhnili pravljici o zlobnem volku. Poslušalci smo ob koncu spoznali, da njegova prvotna predstavitev ne drži, saj je bil pravzaprav zelo prijazen.

Marsikdaj knjige ne preberemo od prve do zadnje strani, ne da bi jo vmes odložili. Tedaj potrebujemo nekaj, s čimer označimo mesto, kjer smo z branjem končali. Knjižničarji opažamo, da se bralci odločijo za različne načine označevanja prebranih strani, žal včasih tudi v škodo izgleda knjige. Na mladinskem oddelku smo se knjižničarke odločile, da z najmlajšimi naredimo knjižna kazala, ki jim bodo v pomoč. Vse, kar ne bo prebrano »na mah«, bodo lahko označili s pisanimi gosenicami. Nekateri mladi ustvarjalci so jih naredili še za ostale družinske člane, zato verjamemo, da sedaj že krasijo knjige na domačih knjižnih policah.

V sredo, 7. februarja 2018, smo imeli, lahko bi rekli že tradicionalno, kulturno prireditev in druženje v Domu upokojencev Brežice, ki smo jo poimenovali »Prešeren v družbi Valentina«.

Stanovalci Doma, zaposleni in knjižničarka, ki v Dom prihaja vsak četrtek dopoldne, so za stanovalce pripravili kratek kulturni program. Preplet recitacij in predstavitve Prešernovega življenja ter dela ob slikovni podlagi je dopolnil domski pevski zbor Žarek.

Dobrega vzdušja ob kulturnem prazniku v hramu kulture ni zmotil niti sneg. Želimo si, da bi se takšno vzdušje nadaljevalo tudi v dneh, ko bo sneg skopnel.

 

Andreja Dvornik, bibliotekarka

Pojdi nazaj