Prihajajoči adventni čas

Prihajajoči adventni čas

Predzadnji novembrski četrtkov večer smo v Knjižnici Brežice organizirali delavnico Prihajajoči adventni čas. Advent ali adventni čas je čas pričakovanj pred prazniki. V želji, da bi lažje pričakali praznične dni, smo v knjižnici pripravili delavnico izdelovanja adventnih dekoracij.

Delavnica je v prostore knjižnice privabila ustvarjalce različnih generacij, ki so združili moči, znanje in ustvarjalne ideje. V Dvorani Savice Zorko so polne mize zelenja in ostalih naravnih materialov (storži, šipek, mah, razne ciprese, obodi …) pri vseh vzpodbudile mnogo idej in pričeli smo z ustvarjanjem. Nekateri so se prvič preizkusili v pletenju zelenja na obod venčka. Uporaba materialov, lepljenje ter pletenje so prinesli vidne rezultate, nastajali so izdelki, ki bodo krasili praznične domove in knjižnične prostore.

Ves pretekli teden je bil za knjižničarje splošnih knjižnic prazničen, saj smo 20. novembra praznovali dan slovenskih splošnih knjižnic in teden zaključili z razstavo zelenih knjig. Razstavo si lahko ogledate in želeno gradivo izposodite.

Mnogo idej se skriva med platnicami. Lep obisk in veseli obrazi udeležencev ob ustvarjanju in odhodu so nam v vzpodbudo k pripravi priložnosti za snovanje novih idej. Vsi smo si bili enotni, da se naslednje leto ponovno vidimo.

 

Andreja A. Kos, bibliotekarka

 

 

Pojdi nazaj