Razstava izdelkov Primoža Gašparina

S prvim tednom septembra si v Knjižnici Brežice lahko ogledate razstavljene izdelke Primoža Gašparina. Mladega ustvarjalca, rojenega z avtizmom, ki je samouk v izdelovanju risb in origamijev.

Svojih zanimanj se vselej loti povsem temeljito in sistematično. Tako se je tudi risanja začel učiti postopoma. Sprva je prerisoval različne motive, kasneje pa se je osredotočil na risanje vzorcev. Kadar ni imel vnaprej postavljene ideje tega, kar bi risal, se je ustvarjanja lotil po občutku.

Origamije je začel ustvarjati, da bi pregnal dolgčas. Z veliko volje, spomina in koncentracije je svoje znanje o izdelovanju le-teh nadgradil do popolnosti. Želja po temeljitosti, ga je privedla tudi do iskanja podatkov na svetovnem spletu, ki ga z letošnjim letom ne uporablja več. Pravi, da mu čas beži, čeprav ga ne koristi za brskanje po spletu.

Zanimajo ga številna področja, vsakemu se temeljito posveti, vseskozi pa mu največ veselja prinaša risanje. V njem vidi svoje poslanstvo, kljub temu, da zase pravi, da je filozof.

Razstava bo na ogled do konca oktobra. Vljudno vabljeni.

 
Ela Gaborovič, odnosi z javnostmi

 

Pojdi nazaj