Tapkali smo z Mirelo in s Piko

Četrtkov večer, 28. februarja 2019, je bil v Knjižnici Brežice obarvan s tapkanjem. V sodelovanju z Založbo Primus smo namreč gostili dogodek »IzBRANO s Primusom«. Ta je bil že deveti zapovrstjo, domači knjižničarji in založniki pa smo obeležili prvo leto tovrstnega skupnega (so)delovanja.

V prvem delu druženja sta Mirela Smajić, predstavnica Založbe Primus, in gostja Pika Rajnar, predavateljica in zastopnica AAMET za Slovenijo, spregovorili o tapkanju kot učinkovitem načinu za odpravljanje kroničnih bolečin. V drugem delu druženja pa smo udeleženci s tapkanjem praktično odstranjevali negativen čustveni naboj posameznih dogodkov ter drugih preteklih in sedanjih težav. Spoznali smo, da pri tapkanju možgani dobijo sporočilo, da lahko varno sprostijo napete mišice ter zmanjšajo občutljivost živcev. Takrat pa lahko telo začne okrevati po kronični bolečini in drugih simptomih.

Na policah Založbe Primus in Knjižnice Brežice najdete kar nekaj s tapkanjem povezanih priročnikov, med njimi: Tapkanje za lajšanje bolečin, Tapkanje za punce, Tapkaj in spremeni matrico, Kako je EFT spremenil moje življenje … in lahko tudi vaše, Tapkanje za uspešno hujšanje in boljšo telesno samopodobo. Vabljeni k njihovemu prebiranju in uporabi predstavljene metode tudi v praksi.

 

Mateja Kus, odnosi z javnostmi

Pojdi nazaj