Uporabni vrtnarski nasveti ter Tjaša in Robi v gosteh

V njuni družbi smo zaključili prireditveno dogajanje lanskega februarja. Včeraj, 7. marca 2019, pa sta nas s svojimi izkušnjami in nasveti popeljala v vrtnarsko obarvano pomlad. Z nami sta bila Tjaša Štruc in Robert Špiler, mlada vrtnarska mojstra iz Vrta Obilja. Značilnosti in pravila sonaravnega vrtnarjenja brez prekopavanja tal smo dopolnili s podatki o najugodnejšem času za setev zelenjave. Posledica tega je nadvse obilen pridelek.

Robijev in Tjašin Vrt Obilja je bil od nekdaj občudovan prav zaradi polnosti zasaditve v vseh letnih časih. Na predavanju sta predstavila svojo setveno časovnico s petdesetimi najpogostejšimi vrstami zelenjave. Omenjeni časovnici sledita tako pri setvi kot pri presajanju.

Mlada vrtnarja sta delila veliko svojih izkušenj, obiskovalcem pa zaupala tudi to, zakaj je njun vrt vsako leto v celoti zasajen že pred koncem marca. Verjameta, da je lahko vrt, ne glede na svojo velikost, polno zasajen najmanj devet mesecev v letu in to kjerkoli v Sloveniji.

Če smo se lani družili na zasnežen četrtkov večer, so nas letos prijazno spremljali sončni žarki. Skupen obema dogodkoma pa je odziv. Številčno smo namreč napolnili knjižnično dvorano.

 

Mateja Kus, odnosi z javnostmi

Pojdi nazaj