Uspešna naveza brežiške založbe in knjižnice

V Sloveniji številne ustanove s področja bralne kulture in razvoja bralne pismenosti že desetletja pripravljamo različne programe in dejavnosti za vse generacije. Letos pa se prvič povezujemo tudi v tako imenovanem nacionalnem mesecu skupnega branja. Med 8. septembrom (mednarodni dan pismenosti) in 8. oktobrom (zaključek Tedna otroka) javnost nagovarjamo z najrazličnejšimi dogodki. Tudi v Knjižnici Brežice.

Včeraj, 13. septembra 2018, smo v sodelovanju z Založbo Primus in njihovo predstavnico Mirelo Smajić spoznavali knjižno uspešnico Izurite se v božansko bojevnico. Knjigo sestavlja deset močnih, a preprostih lekcij, popisano pa je tudi praktično ravnanje na poti do lastnega jaza. Prva lekcija spodbuja, naj se zavežemo sami sebi, deseta pa nas nagovarja, naj si izberemo svojo pot. Vsekakor pa naj bo to naša preobrazba tako v notranjem kot v zunanjem svetu.

Predavateljica je večkrat izpostavila cikličnost življenja in ljubezen. Slednja ne pomeni, da smo venomer srečni ali popolni. Pomeni pa, da ljubeče sprejemamo svoje napake, pomanjkljivosti in bojazni.

Predstavljena knjiga združuje modrost številnih izročil v prelepo pot. In prav takšne brežiški založniki in knjižničarji v navezi snujemo tudi za prihajajoče mesece.

 

Mateja Kus, odnosi z javnostmi

Pojdi nazaj