V Knjižnici Brežice vstopili v teden splošnih slovenskih knjižnic

Na knjižnih policah splošnih knjižnic lahko mladi bralci najdejo mnoge pravljice. Knjižnice smo tako dom številnim knjižnim junakom. Knjižničarji menimo, da pravljični junaki oživijo ob vsakem branju. Obstajajo različne knjige zgodb in pravljic z mnogimi junaki. V nekaterih zgodbah pa se srečajo junaki iz različnih knjig. Ena takšnih je knjiga 1001 pravljica Lile Prap.

Omenjena pravljica je oživela ob lutkah lutkovne skupine Bobek. V zgodbi sta deček in deklica srečala volka, čarovnico, medvede, palčke in druge junake, ter nas popeljala skozi posebno branje knjige, kjer si bralec lahko spremeni konec zgodbe. Vabimo vas, da si v knjigi 1001 pravljica sestavite svojo pravljico.

Predstava je bila uvod v prazničen teden, ki je pred nami. V sredo, 20. novembra, namreč praznujemo dan slovenskih splošnih knjižnic, ob tem dnevu v knjižnici pripravljamo pester program za vse generacije. Vabimo vas k obisku knjižnice in sodelovanju na naših druženjih ob knjigi ali drugih dejavnostih. Naj bo teden, ki prihaja, čas za zgodbe.

 

Andreja Dvornik, bibliotekarka

Pojdi nazaj