V knjižnici zaključili s pravljično-ustvarjalnimi druženji

Na tretji torek v mesecu, 16. 4. 2019, smo v Knjižnici Brežice še zadnjič v tem šolskem letu za mlade bralce in njihove starše pripravili Pravljično in ustvarjalno druženje, tokrat na temo prihajajočih praznikov. Pomlad je že krepko zakorakala v naše kraje in prebudila ne le rože, temveč tudi ptice. Znova lahko prisluhnemo njihovemu petju. Knjižničarka Vera je za pravljičen del dogajanja izbrala kokošjo pravljico, kjer se pernata družina kljub lisičjemu obisku v kurniku ne da prestrašiti in se še naprej trudi za složno bivanje in ohranitev roda v kokošnjaku.

Živali, ki nas bodo prihajajoče praznične dni zalagale s svojimi darovi, so bile cilj našega ustvarjanja. Majhni in veliki ustvarjalci smo se trudili narediti karseda lep par – petelina in kokoš, ki bosta lahko okrasila praznično mizo ali pa skrila velikonočne pirhe.

Pustimo se presenetiti, morda nam bo pod njima velikonočni dolgouhec pustil darilo, saj kot smo slišali v knjižnici, ta prinaša svoje darove tako dolgo, dokler verjamemo vanj. Pa ne pozabite mu nastaviti korenčka.

V Knjižnici Brežice se v zadnjih dneh aprila zaključuje tudi Bralna mavrica, otroci in starši vabljeni, da oddate kartončke z vsemi 6 žigi, če pa vam kakšen še manjka, se hitro podajte do knjižnih polic in preživite čas v družbi knjig. Vse zveste bralce v maju čaka predstava.

 

Andreja Dvornik, bibliotekarka

Pojdi nazaj