Z Ajčkom odkrili mesto zaklada

Dan po kulturnem prazniku je znova postalo živahno v vrtcih, šolah … in v knjižnici. Knjižnica Brežice tokrat svojih vrat ni odprla le za iskanje knjig, uporabo računalnikov, branje, klepet …, na po prazničen petek smo v Dvorano Savice Zorko povabili Grajsko lutkovno gledališče Sevnica, katero je za vse drugo- in tretješolce brežiške občine odigralo dve predstavi z naslovom Zakaj sem Ajček?.

Otroci so med zgodbo spoznali dvanajst različnih tipov lutk, od prstnih do telesne v človeški velikosti. Skozi zgodbo so spremljali zajčka, ki ni poznal abecede in knjig, zato pa tudi ni znal brati. Zadnja lutka, minister BereRad, je otrokom in zajčku Ajčku priporočila, naj se pridno učijo in veliko berejo, saj bodo tako lahko spoznali mnogo knjižnih zakladov in živeli »tisoč življenj«. Slednje je tudi priporočilo ministrovega prijatelja modrijana Martina.

Knjižničarke in knjižničarji se strinjamo, da branje knjig odpira vrata v tisočere svetove in vedno prežene slabo voljo ter dolgčas. Februar nam s kulturnim praznikom ponuja dodatne možnosti za odkrivanje literarnih in drugih zakladov, skritih med knjižnimi platnicami. Treba se je le odločiti za dobro knjigo.

 

Andreja Dvornik, bibliotekarka

Pojdi nazaj