Z Brino Svit v novo bralno sezono projekta Posavci beremo skupaj

21. marca obeležujemo svetovni dan poezije, hkrati pa je to tudi dan, ko v Knjižnici Brežice, Knjižnici Sevnica in Valvasorjevi knjižnici Krško svoje člane nagovorimo z novim naborom del, vključenih v projekt Posavci beremo skupaj. Letos že enajstič zapovrstjo.

Namen projekta je opozoriti na pomembne predstavnike literarnega ubesedovanja pri nas in širše po svetu ter bralcem ponuditi tematsko pester razpon leposlovnih del, ki človekovo bivanjsko izkušnjo prikazujejo z raznolikimi kulturnimi, socialnimi in estetskimi izhodišči.

Bera tokratne sezone obsega 30 proznih del, 2 stripa, 3 eseje in 5 pesniških zbirk. Spisali so jih avtorji 19-ih narodnosti. Med slovenskimi avtorji zasledimo tudi mednarodno uveljavljeno pisateljico, scenaristko, režiserko in novinarko, ki že vrsto let živi in ustvarja v Parizu. To je Brina Svit, gostja uvodnega literarnega večera, ki smo ga posavske knjižnice včeraj, 22. marca 2021, gostile v sodelovanju; prvič v spletnem okolju. Organizatorica dogodka je bila Valvasorjeva knjižnica Krško.

Avtorica se je o svojem ustvarjanju ter zbirki novel Nove definicije ljubezni pogovarjala z Andrejem Hočevarjem, pesnikom in urednikom pri založbi Goga. Ob podpori sodobne tehnologije si slednje lahko ogledate na knjižničnem YouTube kanalu.

Vabljeni k prebiranju navedenega oziroma vseh del, ki zaokrožajo letošnji bralni seznam projekta (podrobnosti najdete na spletni strani knjižnice). Ob tem pa ne pozabite, da branje plemeniti duha.

 

Mateja Kus, bibliotekarka

Pojdi nazaj