Z dr. Anico Koprivc Prepeluh o »humusu« naše osebne rasti

Na včerajšnji vroč četrtkov popoldan smo v Dvorani Savice Zorko v sodelovanju s KZA Brežice zaključili cikel predavanj pred letošnjim poletnim oddihom.

Dušan Lubšina, predsednik KZA Brežice, je v uvodnem nagovoru pozdravil prijatelje iz domačega društva, iz sorodnih in drugih društev ter ustanov v okolici. Poseben pozdrav je namenil gostji in predavateljici dr. Anici Koprivc Prepeluh, nekdanji terapevtki KZA Brežice. Skupaj so ustvarjali varen pristan za dotedanje in nove člane, željo po nadaljnjem sodelovanju pa uresničili z včerajšnjim predavanjem Pot srca: od srčnosti do sreče.

Anica je spregovorila o temah, kot so srce, sreča, svoboda, hrepenenje, hvaležnost, moč izrečene in neizrečene besede … Strinjamo se, da pot do sreče lahko prehodi le vsak zase. Sreče ne moremo kupiti v trgovini. Pridobimo lahko le trenutno zadovoljitev, pomiritev. Pri vsem tem je vsekakor pomembna skrb za naše telo. Kar osemdeset odstotkov vseh bolezni je psihosomatskega izvora. Telo je naš zvesti spremljevalec, ki pomni vse, kar se je zgodilo. Tudi zato mora spregovoriti.

Predavateljica je zaupanje vase primerjala z oljem, ki pomaga, da življenje lepše teče. Moramo si vzeti čas zase. Za prijateljski pogovor s samim sabo.

Sreča ni enkrat za vselej doseženo stanje. Je pot srca. Zgrajena je iz mnogih trenutkov in občutkov. Ko »gnoj« predelamo v »humus«, vzgojimo najlepše rože in plodove. V prenesenem pomenu je to humus naše osebne rasti.

 

Mateja Kus, odnosi z javnostmi

Pojdi nazaj