Z Darjo Sekulić o našem notranjem otroku

V včerajšnjem četrtkovem popoldnevu, 5. aprila 2018, smo v dvorani brežiške knjižnice gostili Darjo Sekulić, avtorico knjige Zdravljenje notranjega otroka. Brezplačno predavanje za širšo javnost smo pripravili v sodelovanju s KZA Brežice. Gre za nadaljevanje uspešne naveze, omenjeno predavanje pa je bilo prvo v nizu naših letošnjih sodelovanj.

Notranji otrok je vsekakor del našega prvinskega jaza, ki smo ga skozi leta odraščanja potlačili globoko v sebi, da bi lažje preživeli znotraj lastne družine in širše družbe. Nadeli smo si najrazličnejše maske ter s tem izoblikovali svoj lažni jaz. S skrbjo za svojega notranjega otroka pa se znova vračamo h globokemu občutku znotraj nas samih. Razkrivamo našo lastno dobroto in vrednost našega bitja – vse tisto, kar smo bili v procesu odraščanja morda primorani potisniti v nezavedno.

Darja nam je zaupala, da je tudi sama spoznala in občutila najrazličnejše bolečine, ki jih prinese življenje. Pa vendar je preživela in zdaj opravlja svoj namen. Ponosna je na to, da lahko pomaga vsem, ki doživljajo podobne situacije, kot jih je sama. Vsem, ki trpijo in iščejo rešilno bilko. Ali z njenimi besedami: »Čutim. Slišim. Vem. Zaznam. Vidim. Sledim intuiciji. Da, vse to zmorem. Sem mar boljša od tebe? Ne! Popolnoma enaki smo. Vsi smo vse, vsi smo eno. Življenje je tu in sedaj. Uživaj ga v popolnosti – kot si zaslužiš, kot si želiš!«

 

Mateja Kus, odnosi z javnostmi

Pojdi nazaj