Zaključek projekta KRISTJANOV KNJIŽNI NAHRBTNIK 2012/2013

Knjižnica Brežice je v sredo, 15. maja, in v četrtek, 16. maja 2013, organizirala prireditev ob zaključku bralnega programa Kristjanov knjižni nahrbtnik, ki je potekal v šolskem letu 2012/2013. Oba večera so dvorano napolnili otroci, starši, vzgojitelji in učitelji vrtcev in šol brežiške občine.

Cilj programa je vzpodbuditi družinsko branje in približati svet knjig otrokom že v njihovem predbralnem obdobju. Pozneje pa jih vzpodbujati na začetku njihove bralne poti z željo, da bi ostali zvesti knjigi tudi v prihodnje.

Letos je priznanje osvojilo kar 527 predšolskih in osnovnošolskih otrok iz Artič, Bizeljskega, Brežic, Cerkelj ob Krki, Dobove, Kapel, Pišec in Velike Doline. Otroci so si za svoj trud poleg priznanja prislužili ogled gledališke predstave z naslovom Gremo na kokstars v izvedbi gledališča KU-KUC. Predstava je gledalce nasmejala in jim sporočila, da je potrebno sprejemati različne izzive in se potruditi za uresničitev sanj.

Želimo si, da bi naveza mladi bralci, njihovi starši, vzgojitelji in učitelji še naprej ostala tako trdna in da bi tudi v prihodnje skupaj odkrivali čarobne svetove, ki nam jih ponuja branje.

 

Andreja Dvornik, Bibliotekarka

Pojdi nazaj